Het stille midden programma

140021328_3822907127759550_7059960503397

Stille midden

Vanuit het midden kun je inzichten, verandering en een diepere verbinding aangaan. Het stille midden is een krachtige plek aanwezig in iedereen die de basis vormt om vanuit te leven. 

Je wilt graag rust ervaren en bij je eigen energie blijven. Maar is het nu gewoon allemaal te veel?

Je bent een prachtig mens die op dit moment in een persoonlijk proces zit waar veel energie naar uit gaat. Je kan hierdoor sneller uit balans raken en minder goed 'intunen' op je gevoel. Je hoofd zit vol met gedachtes. Vertragen kan helpen om weer helder in rust keuzes te kunnen maken. 'Selfcare' om jezelf op te laden. Wat heb je nodig om jezelf op nummer 1 te zetten en de tijd te nemen voor de dingen die belangrijk voor je zijn. Juist nu in deze periode.

Een 1 op 1 coaching afgestemd op je eigen wensen en behoeften. Samen creëren we een programma op maat met o.a,: 

  • ontspannings/ademhalingsoefeningen (mindfulness) 

  • yoga oefeningen( op jou afgestemd)

  • wandelcoaching sessie: een wandeling door het bos met mindful oefeningen waar ik gebruik maak van de helende werking van de natuur.

  • compassieoefeningen

  • schrijfopdrachten

De focus is op de ervaring van je lichaam... wanneer je pijn hebt of niet lekker in je vel zit, kunnen yogaposities en mindfulness oefeningen je laten voelen hoe het met je binnenwereld gaat. Ze helpen om je te openen in plaats van te verkrampen en je eigen pure kracht weer terug te vinden. 

 

Desgewenst kan ik ook nog kijken naar je ayurvedische constitutie (lichaamstype) op dit moment. Ayurveda komt uit India en is meer dan 5000 jaar oud. Het betekent kennis van het leven. Voeding, leefstijl, positieve gedachten spelen een belangrijke rol. Hoe je op basis van je eigen constitutie de balans van lichaam en geest kunt ondersteunen. Veel factoren spelen een rol om onze balans te verstoren. Seizoenen, het weer, kwaliteit van ons eten, emotionele situatie, stress, relatie.

Er zijn drie constituties, dosha's : Vata, Kapha en Pitta .

Vata is de energie van beweging (ademhaling, beweging van onze spieren), Kapha van de waterhuishouding en immuunsysteem en Pitta de energie van de spijsvertering en stofwisseling. Iedereen bezit deze 3 dosha's maar er zijn er vaak 1 of 2 die de overhand hebben. 

Elke dosha heeft zijn kwaliteiten. Bij disbalans kan je kijken wat het beste bij jou past op dat moment qua eten, leefstijl. Een vata type kan bijvoorbeeld veel minder goed tegen rauwkost/salade dan een pitta type.

Het is puur ondersteunend mocht daar een stukje interesse liggen.

Ayurveda is een wetenschap op zich en er zijn ayurvedische artsen die je kan raadplegen. 

 

Investering:

60 minuten

1 losse sessie  €75

5 sessies         €350